Opskrifter

Omelet med svampe

Tirsdag, 2. november 2010Opdateret 25. martsMadopskrift: Helle Brønnum Carlsen
En klassisk og enkel ret, der kombinerer de luftige æg med den dybe umamismag fra svampe. Serveres med en grøn salat.
25 min
2 personer

(2 pers.)
25 min.

4 æg
½ tsk. salt
250 g svampe (champignon, portobello, kantareller,..)
1 hakket skalotteløg
1 tsk. hvidvinseddike
½ bdt. hakket persille
20 g smør
1 spsk. olivenolie

Tilbehør
Grøn salat og flute

Sådan laver du omelet med svampe

Rens svampene og steg dem i halvdelen af smørret samt olie, til de er brune. Kom løg ved og lad lige stege i 2 min. Kog panden af med eddike og vend hakket persille i. Tag af panden og tør den ren. Pisk 2 hele æg og 2 æggeblommer sammen med salt og peber. De sidste to hvider piskes stive og foldes i så du får en mere luftig omelet. Smørret varmes, og omeletten steges ved lav varme. Med paletkniv løftes og løsnes, så den ikke sætter sig fast. Kom svampebladingen i. Læg låg over, til æggemassen har sat sig. Fold den ene halvdel hen over den anden.

Vi anbefaler at stege omeletten i smør og ved lav varme for at få den bedste smag.

Gode oste til omelet

En omelet kan nemt varieres ved at bruge ost. Det gælder om at finde en med god strækevne eller nøddeagtig smag. Det kan f.eks. være emmentaler Gruyère/Comté eller cheddar. Fælles er at de har et lavt sukkerindhold.

Mozarella har høj strækevne og er nem at få til at smelte, men du skal vælge en variant med lavt indhold af mælkesukker (laktose). Den danske revne mozarella du finder i supermarkederne har et højt sukkerindhold og er ikke egnet. Vælger du at bruge en ost med højt sukkerindhol bliver din omelet for sød og karameliserer eller brænder på. Riv derfor en kugle mozarella for en neutral smag eller brug en af de andre oste med lavt sukkerindhold.