Porresuppe
Porresuppe
Ingredienser
(Porresuppe til 4-5 pers.)
5 porrer
15 g smør
2 tsk. dijonsennep
7 dl bouillon el. vand
2 dl fløde
2 dl øl
Salt og peber
Fremgangsmåde
Skær rodenden af porrerne, fjern de yderste blade og snit dem fint. Læg dem i en skål med rigeligt vand et par min. Tag porrerne op med hænderne, så evt. jord ikke kommer med. Varm smørret i en gryde og svits porrerne sammen med sennep. Tilsæt bouillon, fløde og øl og lad det simre mørt under låg på 10-15 min. Miks din porresuppe med stavblender og smag til med salt og peber.
Tip: Du kan med fordel komme lidt lidt hvidløg i din porresuppe.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Find flere opskrifter her...
Slikporrer og sennepsmarinade
Persillesuppe med spicy nødder