Courgettekage med smørcreme
3 æg
150 g sukker
Saft og skal af 1 appelsin
200 g reven courgette
2 tsk. vaniljesukker
300 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Smørcreme:
125 g blødt smør
75 g flormelis
1 pasteuriseret æggeblomme
Skal af 1 appelsin
2 spsk. appelsinsaft
Pisk æg og sukker let og luftigt. Tilsæt appelsinskal, -saft, vaniljesukker og courgetter. Bland mel og bagepulver og rør blandingen i. Fyld dejen i en smurt springform (24 cm) og bag den ved 175° i 40 min.
Flæk kagen på midten og lad den afkøle på en rist. Pisk smør og flormelis lyst og skummende. Tilsæt æggeblommen, reven appelsinskal og appelsinsaft og rør det godt sammen. Smør cremen på den nederste del af kagen, læg den øverste del over og server.
Opskrift: Helle Brønnum Carlsen og Kristina Miechels
Har du også prøvet...
Krydderurtesnegle Sprøde pekankager med hindbær og fløde