(20 pers.)
(Inkl. mayo til urteremoulade)
6 gulerødder
6 forårsløg
12 radiser
1½ spidskål
1 bdt. bredbladet persille
½ bdt. purløg
Dressing
4 pasteuriserede æggeblommer
1½ spsk. citronsaft
2 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber
Ca. 5 dl solsikkeolie el. anden neutral olie
1 tsk. dijonsennep
Evt. lidt yoghurt til at røre dressingen med
TIP
- Urteremoulade laves af hjemmerørt mayo med blendet pickles, hakket persille og purløg
- Louises sommerslaw kan laves dagen før, urter snittes om morgenen,og det vendes sammen ca. 1 time før gæsterne kommer
Dressing: Rør æggeblomme, citronsaft og salt sammen, til det er sejt. Pisk olien i dråbevis med håndmikser, til det tykner og bliver som mayonnaise. Tag halvdelen fra til urteremoulade. Smag resten til med peber og dijonsennep. Kom yoghurt og hakkede krydderurter i dressingen.
Rens og snit alle grønsager i tynde strimler og vend dem i dressingen 1-2 timer før, det skal spises.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find andre lækre salater her...
Græsk salat med skinkespid
Pastasalat med ærter
Græsk vandmelonsalat