(Ca. 6 brød)
15 g gær
3 dl håndvarm mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 spsk. tørret ramsløg
125 g groft rugmel
175 g grahamsmel
Ca. 175 g hvedemel
Drys
2 tsk. flagesalt
Tørret ramsløg
TIP
Ramsløg, som smager lidt hvidløgsagtigt, findes i specialbutikker og helsekostforretninger i små poser. Knækbrødet kan også krydres med 1 tsk. timian eller 1 tsk. dildfrø.
Smuldr gæren i en skål og rør den ud i mælken sammen med salt, sukker og ramsløg. Tilsæt rugmel, grahamsmel og dernæst hvedemel lidt ad gangen og ælt den bløde dej elastisk. Lad dejen hvile køligt 20 min. Del dejen i 6 stykker og rul dem tynde på et meldrysset bord. Drys flagesalt og ramsløg på og tril kagerullen over, så det hænger fast. Prik brødene med en gaffel og læg dem på plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved 225° ca. 8 min. Vend brødene og giv dem ca. 3 min. på den anden side, så de bliver gennemsprøde.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
SUPERFLOT BRØDBOKS
Brødboks i superflot 50-retrostil fra Ib Laursen der holder dit brød frisk og appetitteligt.
Klik her for at købe den fine boks i shoppen (link fjernet)...
Find flere opskrifter her...
Boller fra fryseren
Femkornsbrød
Fladbrød med courgetter
Find masser af bageopskrifter i det store brød-galleri...
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)