Kære Puk
Mormor kan ikke klare julemaden længere
Jon Jensens 7-årige barnebarn Emilie er døbt i forbindelse med havnegudstjenesten, der er en fast del af programmet, når den årlige havnefest i Hou ved Odder løber af stabelen. Og det giver ganske god mening, at det netop var et medlem af Jons familie, der var omdrejningspunkt for den kirkelige handling. Jon, 63, er nemlig havnefestens formand og primus motor, og hans familie er i vid udstrækning involveret i festlighederne såvel som i byens fritidsliv i bredere forstand.
- Der var simpelthen sat en døbefont op på havnen specielt til lejligheden, husker Emilies far, Jesper, 34, som er den næstældste i Jons og hans 58-årige hustru, Bentes, voksne børneflok på fire.
- Havnegudstjenesten er altid meget velbesøgt. Omkring 300 mennesker deltager. Men så får de også et gospelkor med i købet. Og ikke mindst giver kirken en fadøl bagefter. Det var måske en idé, andre kirker kunne tage til sig, hvis de ville have besøgstallet lidt i vejret, smiler Jon.
Læs, hvordan du kan lave dejlige, danske fiskefrikadeller
Sjove efterligninger
I 1990 blev den første havnefest stablet på benene, og allerede året efter opstod den begivenhed, der har givet Hou Havnefest sit ry som noget ganske særligt. Nemlig den konkurrence, der går under navnet Hou Drop, og som går ud på, at hjemmebyggede fartøjer - såkaldte flydere - efter tur rutsjer ned i havebassinet via en rampe og får sig en sejltur.
Man tilmelder sig i hold på op til fire personer. Deltagerne skal være udklædt, og persongalleriet har omfattet både dopede cykelryttere med kanyler, Kronprins Frederik på hundeslæde, storsvindleren Stein Bagger og snobberne Fritz og Poul fra tv-satiren "Rytteriet".
Jons egen familie er rigt repræsenteret: I år medvirker hans ældste barnebarn, 17-årige Nanna, således sammen med en gruppe kolleger fra etablissementet Caféen på havnen, hvor hun har arbejdet i fem sæsoner.
I baljen med fuld fart
Populære artikler på familiejournal.dk
Hørt fra børnOpskrift på chokoladekage til fødselsdagSødt ophæng med ugler til barnevogn- Selv har jeg kun været med en enkelt gang, og det var ikke helt og aldeles med min gode vilje: For 12 år siden havde syv hold meldt sig til, men da løjerne gik i gang, opdagede jeg, at der stod otte fartøjer parat. Da gik det op for mig, at drengene i hemmelighed havde lagt planer på mine vegne. Og der var ikke så meget at stille op: Jeg måtte en tur i baljen sammen med en anden herre fra styregruppen, griner Jon.
Havnefesten er ramme om en masse festlige begivenheder, der alle helt i tråd med festens overordnede mål genererer penge til Hou Hallen.
Kæp-giraffer
-Om søndagen, inden vi runder det hele af med fællessang, er der f.eks. hvert år havne-derby. Det er et spil, vi selv har opfundet. Det foregår på en stor spilleplade inddelt i felter. Deltagerne rider på kæphæste klædt ud som for eksempel giraffer og kameler. Og så bliver der slået terning om, hvor mange felter de hver især skal rykke. Tilskuerne kan på forhånd købe lodder. Og så hepper de ellers løs på deres favoritter undervejs. Intet slår dog "droppet", som via mange interesserede medier har fået sat Hou på danmarkskortet!