Nøglen til vægttab
Det er ikke for ingenting, vi altid har lært, at morgenmaden er dagens vigtigste måltid. Morgenmaden skal holde dig frisk, glad og energisk hele dagen og forhindre dit blodsukker i at dykke i løbet af eftermiddagen.
Hvis dit blodsukker er ustabilt, er sandsynligheden for, at du "falder i" og spiser noget uplanlagt meget stor. Med andre ord er det stabile blodsukker - og dermed morgenmaden - nøglen til vægttab.
Proteinrig start på dagen
Ifølge amerikanske eksperter er et morgenmåltid med et højt indhold af protein og fedt den absolut bedste start på dagen.
Når vi om morgenen indtager protein, bliver det dels brugt til at udrense kroppens affaldsstoffer og dels på at opbygge immunsystemet. Først derefter får vores muskler og organer tilført protein, så det er helt essentielt at få masser af protein fra dagens begyndelse.
Vi tænker mindre på mad
Protein fra kød, fisk, fjerkræ eller mælkeprodukter giver en langsom blodsukkerstigning, og sunde fedtstoffer holder blodsukkeret stabilt i lang tid. Ikke alene har denne morgenmad en positiv indflydelse på energiniveauet om formiddagen. Undersøgelser viser, at dens effekt varer langt ud på eftermiddagen. Den mætter bedre, og det betyder, at vi tænker mindre på mad. Det stabile blodsukker øger sandsynligheden for, at vi træffer fornuftige, ernæringsmæssige valg resten af dagen og nedsætter risikoen for type 2-diabetes med hele 50%.
Spis en god luns kød
Spørg Lavkarbo-eksperten Tatjana
Familie Journals ekspert på Lavkarbo/Low Carb hedder Tatjana Albinus -uddannet ernærings-økonom.Skriv til hende på:
lavkarbo@familiejournal.dk Følg Tatjana på hendes blog:
http://tatjanasmad.blogspot.dk/
Den næste gode nyhed er, at du ikke behøver at begrænse mængden af den mad, du spiser om morgenen. Du spiser simpelthen en god luns kød, fisk eller fjerkræ eller alternativt æg eller mælkeprodukter samt lidt nødder, olie eller ½ avocado og så meget grønt, du har lyst til.
Hvis du er nybegynder
Visse ting kan være nemmere at indtage om morgenen end andre. Frikadeller, kyllingelår, laks eller kødsauce glider som regel lettere ned end steaks og kyllingebryst. Æg og mælkeprodukter indeholder mindre protein end kød, men kan være et godt valg, hvis du er "nybegynder" og lige skal vænne dig til at spise proteinrig morgenmad. Du bør variere både kød og nødder, så du ikke spiser det samme hver dag.
Her får du forslag til 5 retter, der giver dig en nem start på dagen
- Røget laks rullet om salat og asparges
- Røræg og bacon med peberfrugt
- Knækbrød eller Lavkarbo-brød med kødpålæg
- Skyr/fromage frais med bær og hakkede mandler
-
Æggetortilla med fyld af laks, skinke, pølse eller lignende - opskriften kommer lige her, og der bliver 3-4 tortillaer af portionen:
3 æg
¾ dl skyr eller fromage frais
3 spsk. Fiberhusk
½ tsk. salt
½ tsk. paprika
Lidt peber
Alle ingredienserne piskes sammen og hviler et par minutter, så fibrene får mulighed for at suge væske til sig. Bages som ret tynde pandekager ved middel varme.
Æggetortillaen serveres rullet om en pølse, et par skiver pålæg eller et stykke røget laks og en smule snittet salat.
Læs også: Slank uden at føle sult
Læs også: Ja- og nej-mad på Lavkarbo-kuren
Savner du køkkenting, som gør det nemt at lave sund mad? Så klik her og bliv inspireret i Familie Journals webshop (link fjernet)
Den store Lavkarbo/LCHF-guide
Kom godt i gang med Lavkarbo/LCHF-kosten med 15 minimagasiner, som indeholder mere end 500 sider med:
- Guide til LCHF
- Tips og tricks til dit vægttab
- Over 200 opskrifter
Efter køb sendes hæfterne som pdf til din mail.
15 minimagasiner: 149 kr.
Normalpris: 298 kr. Du sparer 149 kr.
Flere slankende opskrifter til Low Carb/Lavkarbo-kost
Low Carb/
Lavkarbo-vafler Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-smoothies Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-æg på
ærteskud Opskrift på
Low Carb/
Lavkarbo-nøddebrød
med hindbær