Enebærgryde med nøddemos
Ingredienser til enebærgryde med nøddemos
(3 pers.)
500 g svinekød, f.eks. bov
125 g bacon i tern
1 spsk. smør
4 enebær
1 kvist rosmarin
3 dl fløde 9%
1 tsk. groft salt
1 knsp. peber
Nøddemos
750 g kartofler
50 g hasselnødder
1½ dl mælk
50 g smør
Salt og peber
2 dråber kulør
2 tsk. majsstivelse
Sådan gør du
Skær svinekødet i tern og brun baconternene i smørret. Tilsæt svinekødet og lad det brune med i et par min. Knus eller hak enebær og rosmarin og kom det ned til kødet. Tilsæt fløde, salt og peber og lad retten småsimre under låg i 45 min. Kog kartoflerne. Hak hasselnødderne, hæld vandet fra kartoflerne og lad dem dampe af. Mos kartoflerne med mælk og smør, vend nødderne i og smag mosen til med salt og peber. Kom kartoffelmosen i tre små, smurte ovnfaste skåle og bag dem i 20 min. ved 190°. Jævn retten med majsstivelsen rørt ud i lidt vand, tilsæt kulør og smag retten til.
Madopskrift: Kristina Marckmann
Find flere opskrifter her...
Kyllingerisotto
Braiseret bovlap med blomkålssalat
Kender du kogebogen? Klik her...
Simremad i gryderne
Gryderetter til de kolde vintermåneder...