Opskrifter
Spaghetti carbonara
Søndag, 6. april 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Klassisk spaghetti carbonara med cremet sauce, sprød bacon og masser af smag.

25 min
4 personer
Spaghetti carbonara:
400 g spaghetti
2 spsk. olivenolie
2 skalotteløg
200 g pancetta (eller bacon)
250 g grønne asparges
200 g ærter fra frost
4 æg
2 æggeblommer
50 g parmesan
1 håndfuld frisk mynte
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
- Afdryp, og vend den 1 spsk. olie.
- Pil og hak løg fint. Skær pancettaen i tern.
- Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær resten i mindre stykker.
- Steg løgene i lidt olie i 2-3 minutter.
- Tilsæt pancetta, og steg videre, til den er let sprød.
- Tilsæt asparges og ærter, og steg videre i ca. 2 minutter.
- Sluk for varmen.
- Pisk æg og æggeblommer sammen.
- Riv parmesan, og rør halvdelen i æggeblandingen.
- Vend forsigtigt spaghettien og æggeblandingen sammen med pancetta og grøntsager.
- Hak mynte groft, og vend den i retten.
- Smag til med salt og peber, og top med resten af den revne parmesan.