Opskrifter

Spaghetti carbonara

Tirsdag, 28. april 2009Opdateret 10. februaraf Redaktion
Drøm dig til Italien med klassikeren spaghetti carbonara - en skøn spaghettiret med bacon, fløde og æg
20 min
2 personer

(2 pers.)
20 min.

250 g spaghetti
25 g smør
125 g guanciale (af svinekæbe), pancetta el. god røget bacon
2 (pasteuriserede) æg
1 dl fløde 9%
2 spsk. friskrevet pecorinoost
½ tsk. salt
Peber fra kværn


Kog spaghettien i rigeligt letsaltet vand til den er al dente og lad den dryppe af i en sigte. Skær pancettaen i små tern og rist dem sprøde i smørret. Pisk æg og fløde sammen og rør pecorino og salt i. Vend pastaen med pancettaen på panden og tilsæt æggeblandingen. Vend rundt i pastaen, til æggeblandingen begynder at sætte sig. Server straks med friskkværnet peber og brød.

Madopskrift: Kristina Miechels


Klik her, hvis du vil prøve flere klassiske retter...

Prøv mere med spaghetti...
Spaghetti med ærter og courgetter
Spaghetti med hjemmelavet ketchup
Spaghetti bolognese