Opskrifter
Muffins med figner
Mandag, 25. januar 2016af AOP
Disse muffins med figner og dejlig citrustopping er perfekte at servere til kaffen (og gæsterne).
(Ca. 16 stk.)
Det skal du bruge til muffins med figner
250 g tørrede figner
3-4 spsk. cognac
170 g sukker
240 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
50 g smør
2 æg
3 dl cremefraiche
Topping:
125 g flødeost
2 spsk. flormelis
1 spsk. citronsaft
2 friske figner
Evt. citronmelisse
Sådan laver du muffins med figner
Skær stilken af fignerne og skær dem i små tern.
Læg dem i en skål, hæld cognacen over og lad dem trække et par timer eller til næste dag.
Bland alle de tørre ingredienser. Smelt smørret.
Rør æg, smør og cremefraiche i melblandingen.
Fordel dejen i 16 store muffinsforme, sæt dem evt. i en muffinsplade så de holder formen.
Bag dem ved 200º i ca. 18 min. Rør flødeost, flormelis og citronsaft sammen og kom glasuren på kagerne.
Pynt evt. med en kvart figen og lidt citronmelisse.