Mexikansk pulled chicken med bønner og agurkesalat
(4 pers.)
Det skal du bruge til mexikansk pulled chicken med bønner og agurkesalat
4 kyllingelår
Salt og peber
3 spsk. jerk-ketchup
1 tsk. chiliflager
1 fed hvidløg
1 ds. hakkede tomater
1 løg
1 dåse kidneybønner
½ bdt. persille
1 lille iceberg
½ agurk
1-2 spsk. olivenolie
Tilbehør:
Tortillachips og lime
Prøv også: Pulled chicken med linsesalat og mynte
Sådan laver du mexikansk pulled chicken med bønner og agurkesalat
Tag skindet af kyllingelårene, men lad benene blive.
Gnid kyllingestykkerne med en blanding af salt, peber, jerk og chili.
Bland fintrevet hvidløg, tomater med væde og pillet, finthakket løg til en sovs.
Læg kyllingestykkerne tæt i et lille, ovnfast fad, hæld sovsen over og dæk med alufolie.
Sæt kyllingen i ovnen på 160º i 1½ time.
Tag kyllingestykkerne op og fjern benene.
Rør bønnerne i tomatsovsen og kom kyllingestykkerne tilbage i sovsen.
Steg videre i ovnen i 20 min. uden folie over.
Pluk kyllingen i mindre stykker og kom den i sovsen.
Hak den skyllede persille groft og pluk salatbladene i passende stykker.
Halvér agurken og fjern kernerne. Skær agurken i halvmåner.
Bland persille, salat og agurk og hæld olivenolie, salt og peber over.
Servér salaten til din pulled chicken med lunede tortillachips og limebåde.