Opskrifter

Muslinger i krydret sovs

Lørdag, 30. april 2016af Helle Brønnum Carlsen, Foto: Carina KrügerFoto: Carina Krüger
Muslinger smager super godt, og i en lækker krydret sovs udgør de en dejlig asiatisk-inspireret ret.

Det skal du bruge til muslinger i krydret sovs

(4 pers.)
2 stilke citrongræs
1 løg
3 røde chilier
1 spsk. solsikkeolie
1 spsk. farin
3 spsk. rød currypaste
1 ds. kokosmælk
8 dl hønsebouillon
1 kg muslinger med skal
250 g tynde risnudler
Basilikum

Prøv også: Muslinger med pasta

Sådan laver du muslinger i krydret sovs

Rens og hak citrongræs, løg og chilier fint.
Steg dem i solsikkeolie i 3 min.
Tilsæt farin, currypaste, kokosmælk og hønsebouillon.
Lad det koge 5 min. Skyl muslingerne under rindende vand.
Skrab dem fri for evt. urenheder, tjek, om de er godt lukkede og ikke kan trykkes op.
Kom muslingerne i suppen og kog i 3 min., til alle er åbne.
Kassér dem, der ikke åbner sig.
Overhæld nudlerne med kogende vand og lad dem trække 2 min.
Hæld vandet fra og kom nudlerne i suppen.
Servér rygende varm med frisk basilikum.

Prøv også: Risotto med friske blåmuslinger