Solæg med blå marmorering: Perfekte påskefrokost-æg

Fredag, 7. april 2017Opdateret 3. aprilaf Christine Bille og Helle Brønnum, Foto: Carina Krüger
Server de her flotte dekorative æg for dine gæster til påskefrokosten. De er nemme at lave og pynter på det store påskebord.
20 min
6 personer
Solæg med blå marmorering
6 æg
¼ rødkål
1½ l vand
4 spsk. salt
4 tsk. sennep
2 tsk. olivenolie
2 tsk. sherryvineddike

Fremgangsmåde

OBS: Æggene skal ligge i saltlagen i 3-4 dage, inden de spises.

  1. Kog æggene i 20 min.
  2. Snit rødkål groft.
  3. Bring vand, salt og rødkål i kog. Sæt saltlagen til afkøling. Si den.
  4. Bank æggene forsigtigt mod et skærebræt, så skallen knækker uden at falde af.
  5. Læg de krakelerede æg i et sylteglas og hæld den blå saltlage over.
  6. Lad æggene trække 3-4 dage.
  7. Rør sennep, olie og eddike til en dressing.
  8. Pil æggene og skær dem i halve.
  9. Tag æggeblommen ud og kom ½ tsk. dressing i hvert hul og læg en halv blomme omvendt i.