Solæg med blå marmorering: Perfekte påskefrokost-æg
Fredag, 7. april 2017Opdateret 3. aprilaf Christine Bille og Helle Brønnum, Foto: Carina Krüger
Server de her flotte dekorative æg for dine gæster til påskefrokosten. De er nemme at lave og pynter på det store påskebord.

20 min
6 personer
Solæg med blå marmorering
6 æg
¼ rødkål
1½ l vand
4 spsk. salt
4 tsk. sennep
2 tsk. olivenolie
2 tsk. sherryvineddike
Fremgangsmåde
OBS: Æggene skal ligge i saltlagen i 3-4 dage, inden de spises.
- Kog æggene i 20 min.
- Snit rødkål groft.
- Bring vand, salt og rødkål i kog. Sæt saltlagen til afkøling. Si den.
- Bank æggene forsigtigt mod et skærebræt, så skallen knækker uden at falde af.
- Læg de krakelerede æg i et sylteglas og hæld den blå saltlage over.
- Lad æggene trække 3-4 dage.
- Rør sennep, olie og eddike til en dressing.
- Pil æggene og skær dem i halve.
- Tag æggeblommen ud og kom ½ tsk. dressing i hvert hul og læg en halv blomme omvendt i.

Hovedretter
Fyldte æg med sennep, rogn eller hakket skinke

Forretter & Tilbehør
Æg med spinat og taleggio