Æg med spinat og taleggio
Opskrift på æg med spinat og taleggio
(4 pers.)
100 g frisk spinat
8 cherrytomater, skåret i halve
100 g taleggio, skåret i tern
4 æg
Salt og peber
Tilbehør:
4 skiver rugbrød
evt. ristede
Populære madopskrifter på familiejournal.dk
Chokolade-nøddekage 15 lækre opskrifter med svinemørbradSådan laver du æg med spinat og taleggio
Skyl spinaten og dup den tør.
Fordel spinat, tomater og taleggio i fire små, ovnfaste skåle eller muffinsforme af papir.
Slå et æg ud i hver skål og vend forsigtigt rundt. Krydr med salt og peber.
Bag dem i ovnen ved 180º i 15-18 min., til æggemassen er fast, men stadig blød.
Servér de lune kokotter med ristet rugbrød.
TIP!
I Italien bruger man primært taleggio-osten til madlavning. Den smelter fint og giver en god smag til retten. Du kan bruge en anden rødkitost eller brie, hvis du ikke har taleggio.
Opskriften er en smagsprøve fra bogen "Ost på bordet" af Camilla Bojsen-Møller. Bogen indeholder inspiration, masser af viden og 40 lækre opskrifter - en praktisk guide, der hjælper med at planlægge et lækkert ostebord. Bogen er fra Samvirke til 99,95 kr. og kan købes hos boghandlere og i Coops butikker.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.