Pizza med courgette og tomater
Ingredienser til pizza med courgette og tomater
(2 stk.)
Pizzadej:
25 g gær
2 dl vand
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
125 g durummel,
gerne fuldkorn
Ca. 200 g hvedemel
Fyld:
2 fed hvidløg
250 g store,
røde tomater
1 courgette
250 g cherrytomater, gerne flere farver
250 g mozzarella
Salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. oregano
1 bdt.
basilikum
Alternativ til pizza med courgette og tomater: Burger med græskarbøf
Fremgangsmåde til pizza med courgette og tomater
Dej: Opløs gæren i vandet. Tilsæt olie, salt og durummel. Tilsæt det meste af hvedemelet og ælt dejen, grundigt, idet der løbende tilsættes mere mel (måske skal det ikke alt sammen bruges, måske skal der bruges lidt mere). Ælt, til dejen lige akkurat kan slippe fingrene eller dejskålen. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted, til den har dobbelt størrelse.
Pizza: Tænd ovnen til 250°. Lad en bageplade varme med i ovnen eller varm en bagesten op, hvis du har en. Del dejen i to dele og rul hvert stykke ud til to runde pizzaer. Læg dem på hver sit stykke bagepapir. Hak hvidløgene fint og drys dem jævnt ud over bundene. Skær de store tomater i tynde skiver og fordel dem på bundene. Skær courgetten i så tynde skiver som muligt, gerne på et mandolinjern. Læg dem oven på tomaterne. Halvér cherrytomaterne og drys dem jævnt oven på pizzaerne. Skær mozzarellaen i tynde skiver og fordel disse på pizzaerne. Drys med lidt salt og dryp med olivenolie. Bag pizzaerne én ad gangen, idet de trækkes over på den varme bageplade eller bagesten og bages nederst i ovnen i ca. 15 min., eller til de er gyldenbrune i kanten, og osten er smeltet. Drys med friske basilikumblade og oregano og servér med det samme.