Opskrifter
Kammuslinger med blomkål og chorizo
Fredag, 27. december 2024Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
En elegant ret, hvor sødmefulde kammuslinger møder cremet blomkål og krydret chorizo – perfekt til en aften med lidt ekstra forkælelse.
30 min
4 personer
Kammuslinger med blomkål og chorizo:
½ blomkål
1 spsk. piskefløde
Salt
150 g frisk chorizo
4 store kammuslinger (eller 8 små)
2 spsk. smagsneutral olie (til stegning)
Til servering:
20 g afskallede hasselnøddekerner
Peber
Rød skovsyre
Fremgangsmåde:
Kammuslinger med blomkål og chorizo:
- Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
- Kog dem i en gryde med vand i ca. 8 minutter, til de er meget møre.
- Afdryp, tilsæt fløde, og blend til en glat creme. Smag til med salt.
- Klem chorizofarsen ud af pølseskindet, og steg det på en tør pande, til det afgiver fedt og tager farve. Sæt det til side.
- Steg kammuslingerne i olie på en pande i 50-60 sekunder på hver side, og krydr med salt.
Opskrifter
Hvidvinsdampede blåmuslinger
Servering:
- Hak hasselnødderne groft.
- Anret kammuslingerne oven på blomkålscremen, og fordél stegt chorizo oven på.
- Top med friskkværnet peber, hasselnødder og skovsyre.
- Servér straks.