Opskrifter

Kammuslinger med blomkål og chorizo

Fredag, 27. december 2024Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
En elegant ret, hvor sødmefulde kammuslinger møder cremet blomkål og krydret chorizo – perfekt til en aften med lidt ekstra forkælelse.
30 min
4 personer
Kammuslinger med blomkål og chorizo:
½ blomkål
1 spsk. piskefløde
Salt
150 g frisk chorizo
4 store kammuslinger (eller 8 små)
2 spsk. smagsneutral olie (til stegning)
Til servering:
20 g afskallede hasselnøddekerner
Peber
Rød skovsyre

Fremgangsmåde:

Kammuslinger med blomkål og chorizo:

  1. Skyl blomkålen, og skær den i små buketter.
  2. Kog dem i en gryde med vand i ca. 8 minutter, til de er meget møre.
  3. Afdryp, tilsæt fløde, og blend til en glat creme. Smag til med salt.
  4. Klem chorizofarsen ud af pølseskindet, og steg det på en tør pande, til det afgiver fedt og tager farve. Sæt det til side.
  5. Steg kammuslingerne i olie på en pande i 50-60 sekunder på hver side, og krydr med salt.

Servering:

  1. Hak hasselnødderne groft.
  2. Anret kammuslingerne oven på blomkålscremen, og fordél stegt chorizo oven på.
  3. Top med friskkværnet peber, hasselnødder og skovsyre.
  4. Servér straks.