Opskrifter
Grøntsagssuppe med kartofler, bacon og kødboller
Lørdag, 29. september 2018af Gitte Heidi Rasmussen.
Mmmmm, nu er det suppevejr, og er der en klassiker, man aldrig går galt i byen med, så er det den klare suppe - her med grøntsager, kartofler, bacon og kødboller.
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/article/groensagssuppe-med-kartoffel-bacon-og-smaa-.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
Ingredienser til grøntsagssuppe:
(2 pers.)
125 g bacon i tern
1 bagekartoffel
1-2 pastinakker
1 l bouillon
2 gulerødder
1 porre
1 stilk bladselleri
150 g små kødboller
Tilbehør:
Groft brød
Prøv også: Jordskoksuppe med skalddyrsspyd
Fremgangsmåde:
Rist baconen sprød på panden og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skræl kartoffel og pastinakker og skær dem i små tern.
Kom dem i en gryde med bouillon og lad dem koge 10 min.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Snit porre og bladselleri.
Kom grøntsagerne i suppen og kog endnu 5 min.
Kom kødboller og bacon ved og varm det godt igennem.
Smag til med salt og peber og servér med groft brød.
Se også: Grønkålsuppe med røget flæsk