Rabarbervanilje-creme med myslicrunch
(ca. 50 pers.)
2½ kg rabarber (ca. 1,8 kg ordnede)
650 g sukker
4½ l vanillecreme (kan købes færdig eller laves af):
0,7 l æggeblommer
700 g sukker
Kornene af 10 vaniljestænger (og blendede skaller - siede)
2 dl majsstivelse
2 l sødmælk
1½-2 l piskefløde
Myslicrunch
1 kg klar honning
2 dl netral olie
1½ kg grov havre
500 g mandler
2 spsk. stødt kanel
750 g grofthakkede abrikoser
Rabarber koges i egen saft ved lav varme (eller tildækket i ovnen) med sukker drysset over. Afkøles. Kan laves i god tid og fryses. Vaniljecreme piskes sammen og koges igennem, til det tykner. Afkøles. Kan lave 1-2 dage før. Kog honning og olie sammen i en stor gryde og vend havregryn og mandler i. Når det er let ristet, slukkes der, og det vendes med kanel og abrikos og tørres på bagepapirbeklædte plader i ovnen ved 180° i 20-25 min. Kan laves op til 1 uge i forvejen og opbevares i sylteglas. Lægges i små glas eller skåle i lag samme dag og stilles på køl.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Mere til brunch...
Pandekager med frugtkompot
Æg pocheret i bacon
Krydrede røræg
Lammepølser
Pomelo-appelsinmarmelade med vanilje