Fyldte meloner med bær og vinskumscreme
Ingredienser til fyldte meloner med bær og vinskumscreme:
(4 pers.)
Vinskumscreme:
- 4 æggeblommer
- 1 dl hvidvin
- 75 g flormelis
Fyldte meloner:
- 2 små netmeloner
- 100 g ribs
- 100 g hindbær
- 100 g blåbær
- 100 g brombær
Prøv også: Blommegrød med mandler
Fremgangsmåde:
Vinskumscreme:
Pisk æggeblommer, hvidvin og flormelis sammen i en gryde. Stil gryden på blusset, og tænd på middelhøj varme. Pisk kraftigt i æggemassen, så den bliver skummende og fylder meget mere. Pisk HELE tiden, hvis du holder pauser, kan cremen blive så varm i gryden, at den bliver til røræg. Tag gryden fra varmen, hvis du får brug for et lille hvil fra den kraftige piskning, men rør stadig hele tiden. Cremen er færdig, når den er tyk og giver en dump lyd, når du banker på siden af gryden. Hæld cremen igennem en sigte op i en skål. Pisk af og til i cremen, mens den køler af.
Halvér melonerne, og skrab kernerne ud. Udhul melonerne, evt. med et kuglejern til fine kugler. Skyl bærrene, og lad dem dryppe godt af. Bland bær og meloner, og kom dem i de udhulede meloner.
Servér melonerne med vinskumscreme.
Prøv også: Stikkelsbær med marengs og sprød fillotop