Opskrifter
Brownie med kidneybønner og mørk chokolade
Fredag, 4. oktober 2024Af Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Her kombineres cremede kidneybønner med rig, mørk chokolade for en saftig og fyldig browniekage.
45 min
12 personer
Brownie med kidneybønner og mørk chokolade:
1 dåse kidneybønner
250 g sukker
3 æg
40 g rent kakaopulver
¼ tsk. salt
1 tsk. instant kaffepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 spsk. rapsolie + lidt til formen
50 g små mørke chokoladeknapper
Lidt flormelis
1 lille bradepande, ca. 18 x 25
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 175°.
- Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
- Lad dem afdryppe, og blend dem i en foodprocessor eller minihakker, til de er findelte.
- Pisk sukker og æg sammen i en skål med en elpisker til en luftig æggesnaps.
- Tilsæt bønner, kakao, salt, kaffepulver og vaniljesukker, og pisk det hele godt sammen.
- Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
- Vend olie i, og hæld dejen i en smurt lille bradepande.
- Drys med chokoladeknapper, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter.
- Tjek med en kødnål eller strikkepind, om kagen er gennembagt – der må ikke hænge rå dej på.
- Skær kagen i firkantede stykker, drys med flormelis, og servér.
TIP
Tilsæt en smule revet appelsinskal til dejen, inden du blander ingredienserne sammen for en mere aromatisk udgave.