Kantarelsuppe med ostemuffins
Ingredienser til kantarelsuppe med ostemuffins:
(4 personer)
Ostemuffins:
- 175 g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1½ tsk. bagepulver
- 50 g smør
- 1 dl mælk
- 1 bundt kruspersille
- 50 g revet cheddar
- 1 æg til pensling
Suppe:
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g kantareller
- 4 stilke frisk timian
- 1 spsk. smør til stegning
- 1 liter hønsebouillon
- 2 dl piskefløde
- Salt og peber
Prøv også: Suppe: Lækker oksekødssuppe
Fremgangsmåde:
Ostemuffins:
Bland mel, salt og bagepulver, og smuldr smørret i. Tilsæt mælk, persille og ost, og ælt dejen sammen. Del dejen i 8, og læg dem i muffinforme.
Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag i ovnen ved 200° i 25 minutter.
Prøv også: Cremet ostesuppe med tomatbrød
Suppe:
Hak løg og hvidløg. Rens svampe, og skær dem i grove stykker. Svits løg, hvidløg, svampe og timian i smørret, tilsæt bouillon og fløde, og lad det simre i 5 minutter.
Tag ca. halvdelen af fyldet op af suppen, blend det, og hæld det tilbage i gryden, så suppen jævnes.
Smag til med salt og peber, og servér med lune ostemuffins til.
Prøv også: Kartoffel-porre-suppe