Puks brevkasse: Pædagog med store bryster og uden bh

Lørdag, 29. februar 2020
Af Puk Elgård. Illustation: Birgitte Ahlmann
Læseren, der skriver til Puk Elgård, har en kollega i vuggestuen, der har store bryster og går uden bh. Pædagogens barm er så stor, at børnene ikke kan undgå at komme i nærkontakt med hendes store bryster, når de sidder hos hende. Er det upassende? Læs her, hvad Puk mener om den sag.
Puks brevkasse: Pædagog med store bryster og uden bh

Indtil jeg finder et studie, arbejder jeg som afløser i en vuggestue, hvor der er en meget erfaren pædagog på stuen. Hun er noget af en personlighed og snart pensionsmoden. Hun vejer ret mange kilo, og det skriver jeg, fordi det har med problematikken at gøre.

Børnene elsker hende og klatrer rundt på hende, og hun er et dejligt væsen, men der er noget, der falder mig i øjnene. Hun går uden bh. Hendes barm er meget stor, og ungerne kan ikke undgå at komme i nærkontakt med hendes store bryster, når de sidder hos hende. Jeg synes, det er upassende.

Læs også: Brev til Puk Elgård: Har ikke lyst til at blive krammet af hvem som helst

Det er ikke, fordi jeg mener, der er noget seksuelt i det, men jeg synes ikke, man kan byde børn at få fremmede kvinders bryster lige i hovedet, som de gør, når de sidder hos hende. Jeg har luftet det for en af mine kolleger, der har været længe i institutionen, men hun siger, at sådan har det altid været.

Ville du bryde dig om, at din søn kravlede rundt på en anden kvindes store barm? Jeg har ingen børn, men mener bestemt ikke, at jeg ville bryde mig om det.

Pædagogmedhjælperen

Læs også: Brev til Puk Elgård: Strid om navne før barnedåb

Kære Pædagogmedhjælperen

Lad mig begynde med at svare på det spørgsmål, du stiller direkte til mig. Ville jeg bryde mig om, at min lille søn (jeg formoder, vi taler om ham, da han var vuggestuebarn, og ikke i dag, hvor han er 18 år) kravler rundt på en fremmed kvindes bryster? JA! Jeg ville ikke tage det ilde op.

Hvis det betyder, at den pædagog, der sad med ham, gav ham opmærksomhed, kærlighed og tryghed, ville jeg ikke skænke det en tanke. Samtidig ville jeg være taknemlig over, at nogen gad at give mit barn kærlighed, mens jeg selv var nødt til at arbejde.

Læs også: Puks brevkasse: Selvfølgelig må fædre bade med deres børn

Jeg kunne ikke umiddelbart finde nogen regler for påklædning i institutioner, men de findes sikkert. Jeg ved derfor ikke, om der står, at bh er påkrævet, men jeg ved, at der er mange andre regler i vores institutioner. Herunder regler for berøring, for hvordan og hvor længe børn må sidde på skødet samt for toiletbesøg, bleskift, kys og kærtegn. Alle de regler skal beskytte vores børn mod overgreb, og vi skal ALTID passe godt på vores børn.

Jeg ved jo ikke, om de regler bliver overholdt i den vuggestue, du omtaler, men du skriver, at du ikke oplever, at der er noget seksuelt over den omgang, som pædagogen har med børnene, så jeg må gå ud fra, at alt er under kontrol. Altså lige undtagen de løse bryster.

Læs også: Puks brevkasse: Flabet farmor - synes jeg

Jeg er virkelig glad for, at jeg ikke er pædagog. Jeg tror, det er svært at finde balancen, og jeg påskønner alle dem, der tager den store tørn med at passe på vores børn hver dag i vuggestuer, børnehaver og skoler. Tak for jer!

Der ER af og til ubehagelige tilfælde. Og det er sønderknusende med overgreb på børn, men langt de fleste, der passer vores unger, gør det, fordi de har gode hensigter og gerne vil. Så det er et kildent emne, det her, og vi er blevet meget forskrækkede i forhold til vores krop og berøring i det hele taget.

Men NEJ, jeg ville ikke finde det stødende i det tilfælde, du beskriver. Du skal dog have tak, fordi du bringer et interessant emne op. Det er altid godt lige at få testet sine egne grænser.

Mange venlige hilsner fra Puk

Læs også: Puks brevkasse: Skal jeg fortælle moren, at hendes søn ryger?