Sommerretter på grillen
Grillpølser med kartofler og hjemmelavet ketchup
(4 personer)
Marinerede kartofler:
- 1 kg små skrubbede kartofler
- 3 spsk. olivenolie
- 1 bundt purløg
- 1 bundt kruspersille
- 1 bundt frisk dild Salt og peber
Grov ketchup:
- 1 stort løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 500 g cherrytomater
- 1 spsk. brun farin
- ½ dl æbleeddike
- ¼ tsk. cayennepeber
- Salt og peber
Grillpølser:
- 4 grillpølser
- 1 spsk. olivenolie
Se også: Gang i grillen
Fremgangsmåde:
Marinerede kartofler: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, lad kartoflerne køle let af, og halvér dem. Vend kartoflerne med olie og hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.
Grov ketchup: Svits hakket løg klare i olie i 8-10 minutter. Vend hakket hvidløg og halve tomater med løgene. Tilsæt farin, eddike og cayennepeber. Kog op under omrøring, og lad det hele simre, til tomaterne er kogt let ud. Smag til med salt og peber og evt. mere cayennepeber, farin eller eddike. Køl ketchuppen af.
Grillpølser: Pensl pølserne med olie, og steg dem gennemstegte og lysebrune på en grill eller grillpande. Servér pølserne med de marinerede kartofler og grov ketchup.
Prøv også: Ærtesalat med yoghurt og hvidløg
Grillet brontosaurus-steak med kokos-karry-creme
(4 personer)
- 600 g brontosaurus-steak (1-2 stk.)
- 1 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Kokos-karry-creme:
- 2 spsk. rød karrypasta
- 1½ dl kokosmælk
- 1 limefrugt
- ½ tsk. sukker
- Salt
Grillede grøntsager:
- 250 g grønne asparges
- 250 g blommetomater
- 250 g små snack-peberfrugter
- 2 nye løg eller 1 bundt forårsløg
- 2 spsk. olivenolie
- Salt og peber
Til servering:
- 1 bundt frisk koriander
Tilbehør:
- 4 dl jasminris
Prøv også: Slank med grillmad
Fremgangsmåde:
Pensl brontosaurus-steaken med olie, og krydr med salt og peber. Brun den godt på begge sider på en varm grill eller grillpande. Steg 3-4 minutter ved lavere varme, og lad den trække i 5 minutter på et skærebræt.
Kokos-karry-creme: Pisk karrypastaen ud i kokosmælken. Smag blandingen til med limesaft, lidt sukker og salt i en god balance.
Grillede grøntsager: Pensl hele asparges og blommetomater og halverede peberfrugter og løg med olie, og steg dem på den varme grill eller en grillpande, til de har et fint grillmønster og er møre. Krydr med salt og peber. Anret de grillede grøntsager på et fad, dryp med kokos-karry-creme, og drys med koriander. Anret med tynde skiver kød, og servér kogte ris til.
Se også: Grillet fisk: Havbars i pakke