Ovnbagt laks og kålsalat
Opskrift på ovnbagt laks og kålsalat
(2 personer)
- 2 bagekartofler
- 300 g laksefilet
- Salt og peber
- Olivenolie og smør
- 1 citron
Kålsalat:
- 200 g hvidkål
- ½ spsk. honning
- ½ citron
- Olivenolie
- Salt og peber300 g edamamebønner¼ bundt mynte
- ½ potte purløg
Persilledrys:
- 1håndfuld persille
- 1-2 fed hvidløg
- 1-2 spsk. revet, usprøjtet citronskal
Prøv også: Laks med glace og rødkålssalat
Fremgangsmåde:
Varm ovnen op til 180°. Skrub kartoflerne, og tør dem. Lav et kryds i toppen af hver kartoffel, og bag dem i 75 minutter. Salt laksefileten, og lad den trække i en times tid på køl. Læg laksen i et ovnfast fad med skindsiden nedad. Dryp olie over, dernæst lidt citronsaft, og krydr med peber. Sæt fadet i ovnen til kartoflerne, når kartoflerne har stegt ca. 1 time, og bag det hele i yderligere ca. 15 minutter.
Prøv også: 3 aftenretter med grønt
Kålsalat: Skær kålen i tynde strimler. Rør honning og citronsaft sammen. Tilsæt 2 spsk. olie under omrøring, og rør, til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber. Vend dressingen i kålen. Kom edamamebønnerne i en skål, hæld kogende vand over, og tilsæt lidt salt. Lad det trække i 4 minutter. Hæld vandet fra, og bland bønnerne i kålen sammen med mynte og klippet purløg.
Persilledrys: Hak persillen, og bland den med hakket hvidløg og citronskal. Smag til. Drys blandingen på laksen ved servering.
Prøv også: 3 retter med tomater til hverdagen