Vandbakkelser med chokoladeis og varm chokoladesauce
Opskrift på vandbakkelser med chokoladeis og chokoladesauce
12 stk.
Vandbakkelser:
- 50 g smør
- 1 dl vand
- 70 g hvedemel
- 1 tsk. sukker
- 2 æg
Chokoladeis:
- 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- 100 g sukker
- ½ l sødmælk
- 250 g mørk chokolade
- 2½ dl piskefløde
Chokoladesauce:
- 100 g mørk chokolade
- 2 dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Chokoladeis: Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det langsomt i æggemassen under piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op under omrøring, til den er let cremet. Den må endelig ikke koge.
Hak chokoladen, og smelt den i den varme creme. Rør fløden i, og sæt iscremen til afkøling. Frys den i en ismaskine eller i fryseren under jævnlig omrøring i 1-3 timer, til den er fast, men ikke stenhård.
Vandbakkelser: Tænd ovnen på 200°. Bring smør og vand i kog. Tilsæt mel, og rør kraftigt, til dejen slipper gryden. Den skal varmes rigtig godt igennem og være blank. Afkøl dejen lidt, og rør sukker og æg i 1 ad gangen. Det er vigtigt, at der røres godt for hvert æg, så dejen ikke bliver tynd.
Sæt dejen på en bageplade med bagepapir ved hjælp af 2 skeer, eller sprøjt den ud ved hjælp af en sprøjtepose med tylle. Der bliver ca. 12 stk.
Bag vandbakkelserne i ovnen i 25-30 minutter, afhængigt af størrelsen. Ovnen må ikke åbnes de første 20 minutter. Når de ser færdigbagte ud, tages 1 enkelt ud og lægges på en bagerist. Holder den formen, er den færdigbagt, og de resterende vandbakkelser kan tages ud. Falder den lidt sammen, skal den have lidt længere tid i ovnen.
Lad de færdigbagte vandbakkelser køle helt af. Flæk vandbakkelserne, og fyld en kugle is i hver. Sæt dem evt. tilbage i fryseren indtil servering.
Chokoladesauce: Hak chokoladen fint. Varm fløden op til kogepunktet, og rør chokolade i, til det er opløst. Hæld chokoladesaucen over iskagerne lige inden servering.