Opskrifter
Airfryer-opskrift: Hawaiikylling i fad med kål og ananas
Fredag, 20. oktober 2023Opskrift af Britt Andersen. Foto: Jens Peter Engedal
En karryret går man ikke galt i byen med. Denne med kål, kylling og ananas er en favorit, når der skal laves aftensmad i airfyer.
Britt Andersen fra Grindsted har skrevet tre kogebøger med airfryer-opskrifter. Opskriften på Hawaiikylling til to personer er en af hendes egne favoritter.
40 min
Hawaiikylling
1 pakke bacon i skiver
2 kyllingebrystfileter, 450 gram
1 æg
1 spsk. stærk karry (½ spsk. for mindre stærk smag)
Salt, peber
½ spidskål
½ frisk ananas
Olie
Lidt ekstra karry
1 spsk. friskhakket basilikum
1 form, der kan være i airfryeren
- Læg baconskiverne i airfryeren, indstil den på 200 grader, og giv dem 7 minutter.
- Tag baconskiverne ud af airfryeren, og læg dem på et stykke køkkenrulle.
- Skær kyllingebrystfileterne ud i 1 cm tykke skiver.
- Bland en marinade af æg, karry, salt og peber.
- Læg kyllingeskiverne i marinaden, og vend dem godt rundt.
- Skær spidskålen i skiver på ca. 1½ cm.
- Læg spidskålsskiverne i bunden af formen. Fordel de marinerede kyllingeskiver oven på kålen, og hæld resten af marinaden henover.
- Skær ananas i 4 skiver, der er ca. 1 cm tykke, og fjern skrællen hele vejen rundt.
- Læg skiverne oven på kyllingestykkerne, spray dem med lidt olie, og drys med lidt ekstra karry.
- Indstil airfryeren på 180 grader, sæt formen i airfryeren, og giv retten 30 minutter.
- Skær den sprøde bacon i mindre stykker, hak lidt basilikum, og drys det over retten, når den er færdig.
Britt Andersen har skrevet tre kogebøger med airfryer-mad, og der er flere på vej. Den seneste bog ”Airfryer-grundbogen” er fra Politikens Forlag.
Foto: Martin Høien
Få rabat
Brug koden FAMILIEJOURNAL5 for at få rabat på et stort udvalg af bøger på allerbøger.dk
Artikler
Louisa Lorang: Hellere gadekøkken end fin restaurant
Artikler
Airfryer-dronningen: Her er Britts egne favoritter