Nysgerrig nabo

Lørdag, 17. februar 2024
Af Puk Elgård
Foto: Colourbox
Læseren oplever udfordringer med en nabo, der er meget nysgerrig og invasiv. Det har resulteret i, at læseren ikke længere har lyst til at invitere gæster.
En række huse ved siden af hinanden

Kære Puk

Jeg bor i et lejlighedskompleks med fælles svalegang og har et problem med en nysgerrig nabo. Han kan høre, når jeg er udenfor, og så parkerer han sig i døren og sidder og glor, og finder han ud af, at jeg får gæster, er han der også og hilser og snakker til folk, han ikke kender.

Han er usoigneret, og der lugter fra hans lejlighed, og jeg har nævnt det for bolig­foreningsformanden, men ikke fået hjælp derfra.

Det er blevet et så stort problem for mig, at jeg faktisk ikke har lyst til at invitere gæster. Hvad synes du, jeg kan gøre?

Naboen

Kære Naboen

Det allerbedste er jo, hvis du kan forklare naboen personligt, at du ikke bryder dig om, at han stirrer på dig og dine gæster. Måske tror han bare, at han deltager i en samtale og ved ikke, hvor meget han generer.

Hvis det ikke kan lade sig gøre at tale med ham, kan du udforme en klage og sende den til formanden for boligforeningen. Det er ikke nok bare at nævne generne i en henkastet bemærkning. Lav en grundig, saglig og subjektiv henvendelse, hvor du beskriver de gener, du føler.

Det virker til, at din nabo er en ensom mand, der har tabt grebet om tilværelsen, og det vil måske være meget godt, hvis der kunne komme en forbi og lave et omsorgstjek og se, hvor galt det står til i lejligheden og med hygiejnen derinde. Måske er alt fint nok, og måske er det løbet helt løbsk. Bed om hjælp til at tackle situationen og skriv en saglig mail til formanden. Det skal han reagere på.

Bedste hilsner fra Puk