Lene blev clairvoyant som 40-årig: Mine evner er en kæmpe gave

Mandag, 1. juli 2024
Af Vibeke C. Larsen Foto: Henrik Bjerg
Foto: Henrik Bjerg
Lene arbejdede i mange år med budgetter, drift og resultater, men hun havde også en anden side, som hun først lukkede op for midt i livet. I dag er Lene clairvoyant og vejleder sine klienter med hjælp fra den åndelige verden, men hun er også kommunal jobkonsulent for at bevare jordforbindelsen og det sociale samvær med kollegerne.
Clairvoyanten Lene Oddershede
Lene er clairvoyant, healer og læser i hænder. Det ændrede hendes liv, da hun som 40-årig fandt ud af, at hun har en spirituel side.

Under seancen mærkede Lene tydeligt, at klientens far var til stede i rummet.

Hun fornemmede, at forholdet mellem far og datter i perioder havde været svært, men at de nu havde fundet hinanden igen. Lene kunne mærke, at det betød meget for datteren, hvilket hun også bekræftede. Der var bare den detalje, at kvindens far stadig var i livet.

– Jeg får normalt kun beskeder fra personer, som ikke længere er på jorden. Kvinden troede, at det var hendes farfar, men beskrivelserne passede ikke på ham, fortæller Lene Oddershede.

Efter seancen prøvede kvinden at få kontakt til sin far, men det viste sig, at han var død, mens hun havde været hos Lene.

– Jeg var selv i chok, for det var virkelig en surrealistisk oplevelse, mindes hun.

Hun er ellers vant til, at de afdøde influerer, når hun arbejder, for 62-årige Lene er clairvoyant, healer og håndlæser i Horsens, hvor hun hjælper folk med at finde svar på livets problemer, det være sig økonomi, arbejde, parforhold, ja, alt som et menneske kan tumle med.

– Jeg rådgiver dem, så de kan finde motivationen til at ændre deres situation, men det er et samarbejde mellem mig, klienten og den åndelige verden. Jeg bruger mine sanser og intuition, og undervejs får jeg hjælp fra en afdød, som står dem nær. Folk får kontakt med dem, de ønsker at få kontakt med. Det er afdøde, som vil dem det godt, og jeg elsker at se den ro, det giver mine klienter at modtage en besked fra en kær afdød, siger Lene.

Hun har altid haft en god intui-tion og fornemmelse for andre mennesker, og når hun tænker tilbage, har der været flere episoder, hvor hun kunne se ting, som krævede lidt mere end blot en god intuition. Som da hun midt i 20’erne havde en utrolig livagtig drøm om en skoleveninde, som hun ikke havde haft kontakt til i flere år. Hun drømte, at veninden fik en søn.

– Kort efter ringede en fælles veninde og fortalte, at hun faktisk lige havde fået en søn. Det var lidt sjovt, men jeg parkerede det igen, fortæller Lene.

Lene Oddershede imens hun arbejder med en patient.
Efter clairvoyant-uddannelsen begyndte Lene at arbejde med det på fuld tid, men fandt ud af, at hun også havde brug for noget andet i sit arbejdsliv. I dag er hun derfor også virksomhedskonsulent i kommunen.
Foto: Henrik Bjerg

Andre i huset

Lene er mor til fire, og det var først, da to af hendes drenge begyndte at opleve uforklarlige ting, at hun for alvor fik kontakt til den alternative verden.

– Vi var flyttet ind i et nyt hus, og mine drenge begyndte at se døde mennesker i huset. De var skræmte og bad mig "få dem væk". Jeg blev selv bange, men bad de døde bestemt om at gå og forklarede, at de gjorde børnene kede af det, og så forsvandt de, beretter Lene.

Hendes ene søn kunne også fortælle om en politimand, som sad på hans sengekant. Sønnen var ikke bange for ham, men underligt var det.

– Da vi en dag så billeder af min morfar, som var politimand, sagde min søn, at det var ham, han havde set, fortæller hun.

Lenes egne evner tog til i styrke. Var hun ude at rejse, kunne hun finde rundt på steder, hun aldrig havde været tidligere.

– Engang var vi på vej op i et kirketårn i Frankrig, og jeg begyndte at nynne en melodi. Det var så den melodi, som klokkespillet spillede lidt efter. Jeg syntes, det det var mærkeligt, og spekulerede over, om det var min fantasi, som var stukket af med mig, husker hun.

Farvel til budgetter

I 29 år arbejdede Lene i Dansk Supermarked og sluttede som service- og personalechef. Da hun fyldte 40 år, fik hun et gavekort til en clairvoyant, og hun kunne se, at Lene selv havde clairvoyante evner. Det møde kom til at ændre hendes liv.

– Det var langt over min fatteevne, men det blev en kæmpe gave. Jeg har fået et anderledes liv, efter jeg har integreret den åndelige verden i min egen. Før handlede mit liv om drift, budgetter og resultater, men der er mere mellem himmel og jord og andre måder at opleve livet på, understreger hun.

Efter mødet med det clair-voyante besluttede Lene sig for selv at tage uddannelsen, så hun kunne hjælpe sine børn, når de oplevede noget uforklarligt. I begyndelsen holdt hun det for sig selv, for hvordan forklarer man lige, at man er ved at uddanne sig til at tale med døde?

– I begyndelsen syntes folk, det var mærkeligt at være clairvoyant, men i dag er det mere almindeligt at opsøge en clairvoyant, og så må andre jo tro på det eller lade være, siger Lene, som har flere erhvervsledere blandt sine klienter.

Uddannelsen blev en personlig rejse for hende.

– Jeg plejede at være mere hård i filten, men i dag er jeg mere blød og empatisk og lytter til mig selv. Hvis der er noget, jeg ønsker, forfølger jeg det, siger hun med et smil.

Mødet med den alternative verden har ændret Lenes livsopfattelse.

– Tidligere var jeg bange for at dø fra mine børn. Den dødsangst har jeg ikke længere, for jeg ved, at når jeg dør, kommer jeg et andet sted hen, og dér vil vi mødes igen. Det giver mig ro.

Efter uddannelsen begyndte hun at arbejde som clairvoyant på fuld tid, men fandt ud af, at hun også havde brug for en mere praktisk tilgang til et job og arbejder i dag også som virksomhedskonsulent i kommunen.

– Det giver mig en god jordforbindelse og et kollegialt samvær. Jeg kan stadig godt lide at have et arbejde, hvor der er et fastsat mål, og man kan se konkrete resultater af sin indsats, siger hun.

Lene har mange gengangere blandt sine klienter. Nogle kommer, når de har brug for at få vejledning til de udfordringer, de møder, mens andre kommer regelmæssigt for at gøre status.

– Jeg finder de svar, klienten har i sin egen sjæl, og gør det tydeligere, hvad de føler, men det er op til den enkelte at handle på det. Vi har alle svarene inde i os selv, og ofte ved vi godt, hvad der skal til, forklarer hun.

Lene Oddershede læser en hånd.
Når Lene læser i hænder, tegner hun små symboler i hænderne. Læs mere om hendes arbejde på leneoddershede.dk
Foto: Henrik Bjerg

Lukker for de døde

Lene mærker næsten altid en afdød under sine sessioner, og for hende er det lige så naturligt at have kontakt til de døde som til os levende.

– De kommer først frem, når jeg beder om det. Da jeg åbnede for den alternative verden, blev det for voldsomt, fordi jeg mærkede dem hele tiden. Jeg begyndte at blive i tvivl om, hvorvidt den person, som kom imod mig, var død eller levende. Nu har jeg også lært at lukke ned for dem, siger Lene.

Folk tror ofte, at hun ser døde mennesker hele tiden, kan læse deres tanker eller forudse deres død.

– Sådan er det altså ikke, bedyrer hun.

Lene forudser ikke dødsfald, men hun kan sommetider mærke, hvis et menneske ikke har langt igen. Som da hun rådgav en klient til at overveje at genoptage kontakten til sin far.

– Et halvt år senere døde faderen, og min klient var glad for, at de havde nået at få kontakt, før det var for sent, fortæller Lene.