Socialt Set
Pension efter arbejde i udlandet
Min mand og jeg overvejer at blive plejefamilie eller aflastningsfamilie for et udsat barn. Vi vil derfor høre, hvad det kræver af os?
Vi har ingen hjemmeboende børn, er sidst i 50’erne og har begge arbejde (jeg er på deltid). Vi føler, at vi har masser at give til et barn – men vi er selvfølgelig ikke helt unge mere. Jeg håber, at du kan gøre os klogere.
Venlig hilsen Lisbeth
Hvor er det dejligt, at I overvejer at tilbyde jer som plejefamilie. Dem er der brug for og mange steder også mangel på.
Men som I nok ved, er det en stor beslutning. For det handler ikke alene om at vise omsorg over for et barn. Ofte vil barnet have særlige behov, som kan udfordre jeres pædagogiske evner. Måske i en grad, så en af jer må holde op med at arbejde ved siden af. I skal også være parate til at samarbejde med barnets familie og netværk, ligesom I skal være villige til at have besøg af både socialtilsynet og andre myndigheder.
Selve ansøgningen sker på et skema, som I kan finde på socialtilsynenes hjemmesider. Her giver I blandt andet samtykke til, at der må indhentes forskellige oplysninger om jer, bl.a. jeres straffeattest og børneattest. Derudover skal I acceptere, at I som godkendt plejefamilie bliver registeret i Tilbudsportalen, som er det forum, hvor kommunerne kan se jeres godkendelse og kontaktoplysninger.
Som ny plejefamilie skal I desuden gennemføre et grundkursus, som løber over fire dage og afholdes af socialtilsynet. Som godkendt døgnplejefamilie har man desuden både ret og pligt til at deltage i to dages efteruddannelse om året, så I hele tiden er klædt på til de udfordringer, I støder på. Efteruddannelsen planlægges af den kommune, som plejebarnet kommer fra.
Jeg kan godt se, at mit svar er lidt tørt, men jeg håber, I stadig har mod på at kaste jer ud i det.
De bedste hilsner Bettina
Pension efter arbejde i udlandet
Tilskud til højskoleophold
Skal jeg anmelde min nabo?
Kan min bror få et gravsted?
Kan kommunen stoppe mine sygedagpenge?
Kan de smide mig ud?
Bedsteforældres rettigheder
Kommunen sylter min sag