Glæd dig bare til at blive farmor

Lørdag, 12. oktober 2024
Af Puk Elgård
Foto: Colourbox
I denne artikel deles glæden og betydningen af at være farmor, samt vigtigheden af familiære bånd og kærlighed mellem generationerne.
Baby med shampoo i håret.

Kære Puk

Du skal til hver en tid glæde dig til at blive farmor. Jeg er både far- og mormor, jeg har to børn, seks børnebørn og en dejlig svigerdatter og svigersøn, som jeg holder meget af.

Vi har et godt forhold til begge familier, og jeg er ikke i tvivl om, at sol og vind deles ligeligt. Jeg ved, at min datter er opmærksom på sine svigerforældre, og sådan skal det være.

Børn kan ikke få for meget kærlighed, og det er dejligt at kunne byde sig til, både til sjov og alvor.

Når jeg læser brevet fra en farmor (Familie Journal 25/2024, red.), gør det ondt, og jeg forstår ikke, hvor barnets far er henne i det spil.

Far- og mormor til seks

Kære Far- og mormor til seks

Hold da op, sikke en skøn flok du er begavet med. Hvor er du rig. Kan man ikke godt sige det? Rigdom er jo flere ting.

Jeg tror og håber også, at det sagtens kan lade sig gøre at få en plads som farmor. Ligenu er min søn kæreste med en dejlig pige, og hendes familie kender jeg ret godt og holder meget af. Måske ligger noget af hemmeligheden også der. At man har et forhold til sit barns svigerfamilie.

Du spørger, hvor barnets far er, når der er konflikter. Det er ikke til at vide, men jeg tror, at nogle fædre er usikre på de behov, kvinder har, når de er blevet mødre.

Jeg tror faktisk, at selv om vi skriver 2024, så kæmper nogle fædre også selv for at finde en plads i forældreskabet, og så opstår der en usikkerhed, og den kan måske føre til, at man ikke har overskud til at tage alle kampe.

Jeg synes, det er så fint, vi tager emnet op her i brevkassen, for jeg håber, det giver anledning til nogle gode samtaler rundt omkring.

Hils hele din perlerække af børnebørn.

Mange hilsner fra Puk