
Socialt Set
Sygemeldt med piskesmæld: Sagsbehandler vil stoppe mine sygedagpenge
Har man samme sociale rettigheder med hensyn til hjemmehjælp, når man bor kollektiv (uden en ægtemand/hustru), som hvis man boede alene? De andre i kollektivet er jo ikke ens familie?
Hilsen kollektivisten
Hjemmehjælp er en ydelse, man kan søge om i henhold til servicelovens § 83. Det er et grundlæggende princip i serviceloven, at der altid skal foretages en konkret og individuel vurdering af behovet for hjælp. Det betyder, at alle forhold omkring den daglige livsførelse tages med i betragtning.
Hjælp efter § 83 indeholder tilbud om støtte til personlig hjælp og pleje, hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet samt madservice. Forudsætningen for at få tildelt hjælpen er, at man har enten varige eller midlertidige funktionsnedsættelser, som betyder, at der er daglige gøremål, som man ikke selv kan klare. Det kan både være fysisk, psykisk eller socialt.
Vurderingen af behovet for hjælp vil typisk blive foretaget gennem besøg af en visitator, som vil bede om samtykke til at indhente yderligere oplysninger eksempelvis fra sundhedssystemet.
Ved den konkrete stillingtagen til ansøgningen vil der blive foretaget en faglig vurdering af, hvilken støtte der kan bevilges ud fra, hvad man selv kan, ens livssituation og kommunens serviceniveau. I den vurdering vil det blive taget med i betragtning, hvad den samlede husstand kan klare sig uden kommunens hjælp.
I dit tilfælde, kan man f.eks. forestille sig, at du ikke vurderes berettiget til madservice, da I formentlig spiser sammen hver dag, og andre end dig kan stå for indkøb og madlavning.
Ligeledes kan man forestille sig, at man vil vurdere, at du kan få en hjælpende hånd af bofællerne til at støvsuge og vaske gulv på dit eget værelse.
Til gengæld vil man næppe pålægge dine medkollektivister at stå for den personlige hjælp og pleje.
De bedste hilsner Bettina
Sygemeldt med piskesmæld: Sagsbehandler vil stoppe mine sygedagpenge
Tandbehandling før nyretransplantation: Min datter har ikke råd
De nye kontanthjælpsregler hæmmer min niece med borderline
Guide: Sådan laver du en fremtidsfuldmagt
Frustreret lejer og invalidepensionist: Jeg har intet rådighedsbeløb
Fleksjobber og sygemeldt: Jeg bliver ikke hørt i jobcentret
Førtidspensionist: Jeg frygter for hjemløshed
Kan mormor komme på plejehjem i vores kommune?