Opskrifter

Sund svinemørbrad med rosenkål og fennikel

Fredag, 27. september 2024Af redaktionen
Svinemørbrad med rosenkål og fennikel er en nem ret med masser af protein og lækre grøntsager. Denne opskrift indeholder få kalorier, men masser af sunde råvarer.
20 min
4 personer
Ingredienser
600 g svinemørbrad, i tynde skiver
20 g rosenkål, halveret
350 g fennikel, snittet
6 stk. gulerødder, i stave
4 spsk. soyasauce
2 spsk. solbærmarmelade
1½ dl grønsagsbouillon
3½ spsk. olivenolie
2 fed hvidløg, i skiver

Fremgangsmåde

  1. Varm 2 spsk olie i en wok pande.
  2. Sauter rosenkål, fennikel og gulerødderne i 4-5 min. og smag til med salt og peber.
  3. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 4-5 min.
  4. Tag grøntsagerne af panden, varm resten af olien, steg kødet med et fed hvidløg, tilsæt soya, solbærmarmelade og resten af hvidløget, og varm det igennem i 2-3 min.

Tip

Rosenkål har et stort indhold af antioxidanter og vitaminerne B, C og E. De er også proppet med kostfibre, som er med til at holde fordøjelsen i orden.

Energi-information pr. portion
Energi 373 kCal/1561 kJ
Fedt: 15 g
Kulhydrater: 19 g
Protein: 37 g
Kostfibre: 4 g