Opskrifter
Pastasalat med grønkålspesto
Fredag, 24. januar 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
Frisk og cremet pastasalat med grønkålspesto – perfekt til både hverdag og fest!
20 min
2 personer
Pastasalat med grønkålspesto:
150 g fuldkornspasta
100 g bacon i tern
100 g grønne bønner
Grønkålspesto:
10 g solsikkekerner
1 fed hvidløg
40 g frisk grønkål
20 g revet parmesan
3 spsk. olivenolie
2 spsk. vand
1/4 citron
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Pastasalat:
- Kog pastaen i en gryde efter anvisningen på pakken, og lad den afkøle helt.
- Steg bacon sprød på en tør pande, og lad den dryppe af på fedtsugende papir.
- Skyl og nip bønnerne, og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Hovedretter
Trøffelpasta
Grønkålspesto:
- Rist solsikkekerner på en tør pande, til de tager farve.
- Pil hvidløg, og skyl og rib grønkålen.
- Blend grønkål, hvidløg, solsikkekerner, parmesan, olie, vand og citronsaft i en blender, til konsistensen er grov og cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Vend pasta og bønner sammen med grønkålspestoen, og top med bacon.
- Servér straks.