Opskrifter
Spaghetti med ovnbagte tomater og estragon
Søndag, 9. februar 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Denne lækre spaghetti-ret, er perfekt til en hverdagsaften, hvor det skal gå lidt hurtigt at få severet mad til børnene.
![](https://imgix.familiejournal.dk/2025-01-23/ugeplan-06-2021-onsdag-1.jpg?auto=format,compress&fit=min&crop=faces,entropy&ar=320:180)
20 min
4 personer
Spaghetti med ovnbagte tomater og estragon:
800 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
400 g spaghetti
1 dl piskefløde
1 bundt frisk estragon
40 g parmesan
1 groft brød
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 220°.
- Skyl tomaterne, og fordel dem i et ovnfad.
- Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
- Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter, til de er godt bagte, og skindet er bristet.
- Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen.
- Afdryp, og hæld spaghettien tilbage i gryden.
- Hæld tomaterne og væden fra bunden af ovnfadet i gryden med spaghetti sammen med fløde og friskhakket estragon (gem lidt estragon til pynt).
- Krydr med salt og peber, og vend det hele forsigtigt sammen.
- Anret spaghettien i dybe tallerkener, og top med friskrevet parmesan og hakket estragon.
- Servér med brød.