Opskrifter

Spaghetti med ovnbagte tomater og estragon

Søndag, 9. februar 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Denne lækre spaghetti-ret, er perfekt til en hverdagsaften, hvor det skal gå lidt hurtigt at få severet mad til børnene.
20 min
4 personer
Spaghetti med ovnbagte tomater og estragon:
800 g cherrytomater
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
400 g spaghetti
1 dl piskefløde
1 bundt frisk estragon
40 g parmesan
1 groft brød

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 220°.
  2. Skyl tomaterne, og fordel dem i et ovnfad.
  3. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber.
  4. Bag tomaterne i ovnen i 15 minutter, til de er godt bagte, og skindet er bristet.
  5. Kog spaghettien efter anvisningen på emballagen.
  6. Afdryp, og hæld spaghettien tilbage i gryden.
  7. Hæld tomaterne og væden fra bunden af ovnfadet i gryden med spaghetti sammen med fløde og friskhakket estragon (gem lidt estragon til pynt).
  8. Krydr med salt og peber, og vend det hele forsigtigt sammen.
  9. Anret spaghettien i dybe tallerkener, og top med friskrevet parmesan og hakket estragon.
  10. Servér med brød.