Opskrifter

Suppe med broccoli og spinat

Tirsdag, 15. april 2025Af Nadia Mathiasen Foto: Stine Christiansen
En cremet og nærende suppe med broccoli og spinat, fyldt med smag og grønne vitaminer.
25 min
4 personer
Suppe med broccoli og spinat:
2 løg
3 fed hvidløg
1 bagekartoffel
1 spsk. olivenolie til stegning
1 l hønsebouillon
1 tsk. tørret timian
150 g grønkål fra frost
150 broccoli fra frost
100 g spinat fra frost
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Til servering:
100 g bacon i tern
1 dl cremefraiche 18 %
2 spsk. ristede græskarkerner
2 spsk. karse

Fremgangsmåde:

  1. Pil og hak løg og hvidløg.
  2. Skær kartoflen i tern.
  3. Steg løg og hvidløg i olie, til løgene er klare.
  4. Tilsæt kartoffel, bouillon og timian, bring suppen i kog, og lad den simre i 10 minutter.
  5. Tilsæt grønkål, broccoli og spinat, og lad det simre i ca. 5 minutter, til de frosne grøntsager er optøet.
  6. Blend suppen, og smag til med eddike, salt og peber.

Servering:

  1. Steg bacon sprød, og lad den dryppe af på køkkenrulle.
  2. Top suppen med cremefraiche, bacon, græskarkerner og karse.