Opskrifter

Laks i fad med porre

Søndag, 13. april 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Line Falck
Saftig laks bagt i fad med milde porrer og en cremet sauce – en nem og velsmagende hverdagsret.
40 min
4 personer
Laks i fad med porre:
4 porrer
1 bundt dild
1 spsk. smør til stegning
150 g mascarpone
1 dl mælk
Salt og peber
4 stykker laksefilet uden skind
½ usprøjtet citron
30 g kapers
Tilbehør:
800 g små kartofler

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden.
  3. Steg porrerne i smør i 2-3 minutter.
  4. ­Tilsæt mascarpone og mælk, og rør det sammen med porrerne.
  5. Vend herefter halvdelen af dild­en i.
  6. Krydr med salt og peber.
  7. Fordel den cremede porreblanding i bunden af et smurt ovnfad, og læg laksestykkerne ovenpå.
  8. Dryp med citronsaft, og drys revet citronskal og kapers over.
  9. Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter, til laksestykkerne er gennemstegte.

Tilbehør:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Drys resten af den hakkede dild over retten, og servér den direkte i fadet med kogte kartofler som tilbehør.