Opskrifter
Laks i fad med porre
Søndag, 13. april 2025Af Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Line Falck
Saftig laks bagt i fad med milde porrer og en cremet sauce – en nem og velsmagende hverdagsret.

40 min
4 personer
Laks i fad med porre:
4 porrer
1 bundt dild
1 spsk. smør til stegning
150 g mascarpone
1 dl mælk
Salt og peber
4 stykker laksefilet uden skind
½ usprøjtet citron
30 g kapers
Tilbehør:
800 g små kartofler
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200°.
- Rens porrer, og skær dem i tynde skiver. Hak dilden.
- Steg porrerne i smør i 2-3 minutter.
- Tilsæt mascarpone og mælk, og rør det sammen med porrerne.
- Vend herefter halvdelen af dilden i.
- Krydr med salt og peber.
- Fordel den cremede porreblanding i bunden af et smurt ovnfad, og læg laksestykkerne ovenpå.
- Dryp med citronsaft, og drys revet citronskal og kapers over.
- Bag retten i ovnen i ca. 20 minutter, til laksestykkerne er gennemstegte.
Tilbehør:
- Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Drys resten af den hakkede dild over retten, og servér den direkte i fadet med kogte kartofler som tilbehør.