Opskrifter

Klassisk spaghetti carbonara med et twist af grønne asparges og ærter

Søndag, 6. april 2025Opdateret I gårAf Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
Et twist på den klassiske spaghetti carbonara med en cremet sauce, sprød bacon og grønne asparges. Simpel ret, men smager himmelsk!
25 min
4 personer
Spaghetti carbonara
400 g spaghetti
2 spsk. olivenolie
2 skalotteløg
200 g pancetta (eller bacon)
250 g grønne asparges
200 g ærter fra frost
4 æg
2 æggeblommer
50 g parmesan
1 håndfuld frisk mynte
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
  2. Afdryp, og vend den 1 spsk. olie.
  3. Pil og hak løg fint. Skær pancettaen i tern.
  4. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skær resten i mindre stykker.
  5. Steg løgene i lidt olie i 2-3 minutter.
  6. Tilsæt pancetta, og steg videre, til den er let sprød.
  7. Tilsæt asparges og ærter, og steg videre i ca. 2 minutter. Sluk for varmen.
  8. Pisk æg og æggeblommer sammen.
  9. Riv parmesan, og rør halvdelen i æggeblandingen.
  10. Vend forsigtigt spaghettien og æggeblandingen sammen med pancetta og grøntsager.
  11. Hak mynte groft, og vend den i retten.
  12. Smag til med salt og peber, og top med resten af den revne parmesan.