Opskrifter

Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær

Fredag, 21. februar 2025Af Louisa Lorang Foto: Columbus Leth
Lækre fastelavnsboller med cremet mascarpone og sødmefulde kirsebær.
1 t
12 personer
Wienerdej:
2½ dl mælk
1 æg
2 spsk. sukker
50 g gær
1 knsp. salt
500 g hvedemel
400 g koldt smør
Remonce:
50 g sukker
50 g blødt smør
50 g marcipan
12 Amarena-kirsebær
1 æg til pensling
Koldt vand
Vaniljecreme:
½ vaniljestang
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde
Til servering:
12 Amarena-kirsebær
75 g mørk chokolade (smeltet)

Fremgangsmåde:

Wienerdej:

  1. Rør mælk, æg, sukker og gær sammen, til gæren er opløst.
  2. Sigt mel i lidt ad gangen (hold evt. lidt tilbage).
  3. Saml dejen, så den er god og smidig at arbejde med.
  4. Rul den ud til en firkant på et meldrysset bord til ca. ½ cm’s tykkelse.
  5. Læg dejen på køl i ca. 20 minutter.
  6. Skær det kolde smør i tynde skiver, og fordel dem på 2/3 af dejen.
  7. Fold dejen sammen i tre lag – begynd med den tomme side.
  8. Rul dejen ud igen til ca. ½ cm’s tykkelse.
  9. Gentag endnu en gang med foldningen, og rul dejen ud til ca. 40 x 50 cm.
  10. Skær dejen i 12 lige store firkanter.

Remonce:

  1. Tænd ovnen på 250° varmluft.
  2. Pisk sukker, smør og marcipan sammen med en elpisker i en skål til en let og luftig remonce.
  3. Hak kirsebærrene, og fordel dem midt på dejstykkerne sammen med remoncen.
  4. Klem dejstykkerne godt sammen omkring fyldet, vend dem om, og rul dem forsigtigt, så de bliver runde.
  5. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lidt koldt vand.
  6. Bag bollerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
  7. Afkøl helt på en bagerist.

Vaniljecreme:

  1. Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
  2. Rør dem sammen med mascarpone og flormelis.
  3. Pisk fløden til blødt skum.
  4. Vend skummet med mascarponen, og hæld cremen i en sprøjtepose (evt. med stjernetylle).

Servering:

  1. Lav forsigtigt et lille hul i toppen af hver fastelavnsbolle, og fyld dem med vaniljecreme.
  2. Pynt fastelavnsbollerne med smeltet chokolade og et kirsebær i hullet.
  3. Servér straks.

TIP

Disse fastelavnsboller er lavet af wienerdej, der kan bages om morgenen og fyldes med vaniljecreme lige inden servering.