Opskrifter
Fastelavnsboller med mascarpone og kirsebær
Fredag, 21. februar 2025Af Louisa Lorang Foto: Columbus Leth
Lækre fastelavnsboller med cremet mascarpone og sødmefulde kirsebær.

1 t
12 personer
Wienerdej:
2½ dl mælk
1 æg
2 spsk. sukker
50 g gær
1 knsp. salt
500 g hvedemel
400 g koldt smør
Remonce:
50 g sukker
50 g blødt smør
50 g marcipan
12 Amarena-kirsebær
1 æg til pensling
Koldt vand
Vaniljecreme:
½ vaniljestang
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
2½ dl piskefløde
Til servering:
12 Amarena-kirsebær
75 g mørk chokolade (smeltet)
Fremgangsmåde:
Wienerdej:
- Rør mælk, æg, sukker og gær sammen, til gæren er opløst.
- Sigt mel i lidt ad gangen (hold evt. lidt tilbage).
- Saml dejen, så den er god og smidig at arbejde med.
- Rul den ud til en firkant på et meldrysset bord til ca. ½ cm’s tykkelse.
- Læg dejen på køl i ca. 20 minutter.
- Skær det kolde smør i tynde skiver, og fordel dem på 2/3 af dejen.
- Fold dejen sammen i tre lag – begynd med den tomme side.
- Rul dejen ud igen til ca. ½ cm’s tykkelse.
- Gentag endnu en gang med foldningen, og rul dejen ud til ca. 40 x 50 cm.
- Skær dejen i 12 lige store firkanter.

Artikler
Redaktionen tester: De bedste fastelavnsboller
Remonce:
- Tænd ovnen på 250° varmluft.
- Pisk sukker, smør og marcipan sammen med en elpisker i en skål til en let og luftig remonce.
- Hak kirsebærrene, og fordel dem midt på dejstykkerne sammen med remoncen.
- Klem dejstykkerne godt sammen omkring fyldet, vend dem om, og rul dem forsigtigt, så de bliver runde.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg og lidt koldt vand.
- Bag bollerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
- Afkøl helt på en bagerist.

Hjemmebag
Hjemmebag: 3 slags fastelavnsboller
Vaniljecreme:
- Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud.
- Rør dem sammen med mascarpone og flormelis.
- Pisk fløden til blødt skum.
- Vend skummet med mascarponen, og hæld cremen i en sprøjtepose (evt. med stjernetylle).
Servering:
- Lav forsigtigt et lille hul i toppen af hver fastelavnsbolle, og fyld dem med vaniljecreme.
- Pynt fastelavnsbollerne med smeltet chokolade og et kirsebær i hullet.
- Servér straks.
TIP
Disse fastelavnsboller er lavet af wienerdej, der kan bages om morgenen og fyldes med vaniljecreme lige inden servering.