(10 pers.)
Bunde
150 g hasselnødder
150 g sukker
½ tsk. bagepulver
75 g hvedemel
100 g smør
1 tsk. vaniljeekstrakt
6 æggehvider
Fyld
100 g brombær
80 g sukker
3 spsk. vand
2 æggehvider
150 g usaltet smør
1 dl brombærmarmelade
250 g brombær til pynt
Evt. 1 spsk. brombærlikør
JEG ELSKER KAGE
Er du også vild med kage? Så vær med i Familie Journals kagefællesskab på facebook.
Se mere her
Blend nødderne fint med halvdelen af sukkeret. Bland med mel, bagepulver og lidt mere af sukkeret. Smelt smørret og lad det lige brune uden at branke. Rør det let brunede smør i melet. Pisk æggehviderne stive, pisk sejt med resten af sukkeret og pisk halvdelen af æggehviderne i dejen. Fold den anden halvdel i dejen, når den er blevet blød. Fordel dejen i to, smurte springforme med bagepapir i bunden. Bages ved 180° i 25 min., til de er lysebrune. Tag dem ud af formene og afkøl dem.
Fyld: Kog sukker og vand, til det er 117°, lige inden det begynder at brune, tages det af varmen. Rør brombær, likør og marmelade sammen og lad det trække. Pisk æggehviderne stive, hæld sukkerlagen i æggehviderne i en tynd stråle, mens der piskes. Når den italienske marengs (sådan hedder det, når man bruger varm sukker i æggehviderne) er sej, piskes smørret i - i små klumper til en glat masse. Vend brombærmassen i marengsmassen og saml kagen med fyldet og stil den køligt. Tag kagen ud ca. 30 min. før servering og pynt med friske brombær.
Bageopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Find flere opskrifter her...
100-års kagen
Fødselsdagsboller
Høje snegle
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)