Lav en skøn middag med lammeculotte og salater
Opskrift på langtidsstegt lammekølle og tomatsalat
(6 pers.)
1 lammekølle
Salt og peber
Marinade:
150 g tyk, græsk yoghurt 10 %
2 cm frisk ingefær
2 fed hvidløg
1 spsk. tomatpuré
½ lime
1 tsk. karry
1 tsk. fennikelfrø
½ bdt. frisk koriander
Tomat-linse-salat:
200 g grønne linser
½ lime
1 spsk. hvidvinseddike
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
1 rødløg
2 spsk. mangochutney
1 tsk. stdt. koriander
½ tsk. stdt. chili
½ bdt. frisk koriander
250 g cherrytomater
100 g babyspinat
Fremgangsmåde til lammekølle og tomatsalat
Kom yoghurten i en skål. Skær og riv ingefær og hvidløg, rør det i yoghurten med tomatpuré og limesaft og tilsæt karry, fennikel og den hakkede koriander. Gnid lammekøllen med salt og peber og smør den bagefter ind i marinaden. Lad lammekøllen trække natten over og stil den i ovnen ved 175° i to timer. Kog linserne i saltet vand i ca. 15 min. efter anvisning på pakken. Rør limesaft, eddike, olie, salt og peber sammen. Pil løget, skær det i skiver og vend dem i dressingen sammen med mangochutney og de tørrede krydderier.
Hak korianderen og halvér tomaterne. Vend det hele i dressingen sammen med de kogte linser. Skyl spinaten og vend den i salaten lige inden servering.
Courgettesalat
(4 pers.)
300 g græsk yoghurt 10 %
2 tsk. salt
2 grønne courgetter
3 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamico
1 spsk. flydende honning
50 g blandede salatblade
1 lille rødløg
1 granatæble eller 100 g ribs
Tilbehør:
Groft brød
Rør yoghurten med salt efter smag. Flæk courgetterne på langs og skrab kerner udmed en ske. Halvér dem på den korte led også. Læg dem i et ovnfast fad og dryp med olie, balsamico, honning og lidt mere salt. Sæt fadet i ovnen i 20 min. Skyl og afdryp salaten. Pil og hak løget. Anret på tallerkner med salat, de lune courgetter og til sidst granatæblekernerne og løg.
Psst! Kunne du tænke dig at få fingrene i Familie Journals hæfter med lækre Lavkarbo-opskrifter? Køb dem som PDF i Familie Journals shop!
Kun 20,- per stk.