Opskrifter
Nektarin-marmelade med pinjekerner
Torsdag, 10. juli 2008af X
8 modne nektariner, ca. 750 g2 dl vand450 g syltesukkerKornene af ½ stang vanilje2 spsk. citronsaft50 g pinjekernerHalver nektarinerne, fjern stenene
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/470f75e5425244f7802b1b631de112d8.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
8 modne nektariner, ca. 750 g
2 dl vand
450 g syltesukker
Kornene af ½ stang vanilje
2 spsk. citronsaft
50 g pinjekerner
Halver nektarinerne, fjern stenene og skær frugtkødet i mindre stykker. Kog frugt og vand ca. 5 min. Rør syltesukker i og kog 2 min. Tag gryden fra varmen og lad det stå 5 min. uden låg. Rør vanilje og citronsaft i. Rist pinjekernerne gyldenbrune på tør stegepande eller i mikroovn. Skum marmeladen og bland den med pinjekerner. Hæld marmeladen på skoldede glas og luk dem. Opbevares køligt.
Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen