Opskrifter

Hummertårn

Onsdag, 1. oktober 2008af Redaktion
Der er ikke ofte at man får hummer, hvilket primært skyldes prisen, da hummer smager helt fantastisk. Denne forret med hummer vil få alles tænder til at løbe i vand

Ingredienser til hummertårn

(Forret, 6 pers.)

600 g hummerkød fra
store kogte sorte hummere
el. jomfruhummer
2 avocadoer
½ rød chili
2 tsk. thaifiskesovs
Revet skal af 1 citron
3 spsk. hakket koriander
1 spsk. neutral olie
Salt og peber
2 spsk. olie
Skaller fra hummerne
1 hakket stilk blegselleri
50 g hakket fennikel
½ hakket rød peberfrugt
1 hakket forårsløg
1 dl rucola
1 lille bdt. koriander
Lidt mynte
Citronsaft
Olie
Sennep, salt og peber

Fremgangsmåde til hummertårn

Brænd hummerskallerne i olien og si denne. Kom hakket blegselleri, fennikel, løg og peberfrugt i den varme olie og lad den køle af. Pil avocadoerne og blend med chili, fiskesovs, citronskal, koriander, olie, salt og peber. Læg hummer og avocadosalat i lag som et tårn (evt. i et rør). Top op med salatbladene vendt i olie, citron og sennepdressing. Pynt på tallerknerne med dyp af grønsagsolien langs kanten og server brød til.

Opskrift: Helle Brønnum Carlsen