(2 brød)
½ l vand
¼ pakke gær
1½ tsk. salt
1 dl olivenolie
3 dl femkornsblanding
Ca. 675 g hvedemel
TIP
Femkornsblanding købes i store supermarkeder og helsekostbutikker.
Bland gær, salt, olivenolie og femkornsblanding. Tilsæt så meget hvedemel, at dejen kan æltes i røremaskine eller med håndmikser, dejen skal være lidt klistret. Fordel den i 2 smurte forme á 1½ l. Hæver tildækket i køleskab 10-12 timer, til dejen har nået formens kant. Bag brødene ved 200° midt i ovnen 30 min. Tag brødene ud af formene og bag dem færdige på 12-15 min. ved 150°.
Bageopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Server sammen med hjemmelavet æble-jordbærmarmelade
Flere bageopskrifter...
Groft surbrød
Stenkværnet hvedebrød
Godt brød til madpakken