Opskrifter

Samosas

Lørdag, 13. marts 2010af Redaktion
Små, sprøde snacks med hakket oksekød og kartofler

(36 stk.)

240 g fillodej
300 g hakket oksekød
1 hakket løg
3 fed hakket hvidløg
1 spsk. olie
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. garam masala (indisk krydderi)
Saft fra 1 lime
500 g kogte kartofler
75 g ærter
Salt og peber
Olie


Sådan gør du
Brun kødet sammen med løg og hvidløg i olien. Tilsæt gurkemeje, garam masala og limesaft. Skær kartoflerne i tern og tilsæt dem sammen med ærterne. Lad fyldet varme godt igennem og smag til med salt og peber. Pensl filloplader med olie og læg sammen to og to, så hvert stykke består af to lag. Skær fillodejen ud i firkanter (10 x 10) og læg en skefuld fyld på midten. Luk dem sammen i trekanter og klæb kanterne sammen med lidt olie. Bag samosaerne ved 200° i 7 min.

TIP: Disse små, sprøde pakker bliver almindeligvis kogt i olie, men de bliver lige så gode i ovnen, og så kan børnene bedre være med til hele tilberedningsprocessen.

Madopskrift: Kistina Marckmann


Prøv flere hyggelige snacks...
Sunde smil
Krydrede flæskesvær
Wraps med laks