(Ca. ½ liter)
1 bdt. vinrabarber (renset vægt ca. 400 g)
150 g sukker
Kornene af 1 vaniljestang + den tomme skal
Skær bladene af rabarberstilkene. Kasser bladene (de er giftige). Skær de skyllede stængler i 2 cm stykker og kom dem i en gryde i med sukker og vaniljekorn og den tomme vaniljeskal. Sæt over svag varme, evt. med ½ dl vand i bunden. Småkoges i 5-8 min., til rabarberen er blød, med ikke helt udsmattet. Man kan alternativt dampe rabarberen i ovnen ved 180° under alufolie i ca. 15 min. - ovnmetoden tager lidt længere tid, men er lettere at styre, hvis det er vigtigt, at rabarberen har fast konsistens. Afkøles og hældes i beholdere. Hvis rabarberen skal bruges inden for 1-2 uger, kan den snildt holde i køleskabet - ellers fryses den ned i mindre portioner. Den er anvendelig i mange desserter og til morgenmaden, så lav gerne mange portioner, mens oxalsyren stadig er lav.
Madopskrift: Helle Brønnum Carlsen
Andre sommerdesserter...
Frugtspid med blå vanlijedip
Citronis
Se mange flere desserter med rabarber og jordbær her