Baconsalat med croutoner
(2 pers.)
2 sk. hvedebrød
1 tsk. smør
1 tsk. salt
1 fed presset hvidløg
1 spsk. hakket persille
200 g bacon i tern
150 g blandet salat
6 cornichoner
1 st. bladselleri
1 æble
1 tsk. citronsaft
2 tsk. rødvinseddike
1 spsk. vand
1 spsk. olivenolie
30 g mild blåskimmelost, f.eks. himmelblå
Salt og peber
Fjern skorpen og skær brødet i terninger. Rist brødternene i olien sammen med hvidløg og persille, til de er gyldne og sprøde, og lad dem afdryppe på køkkenrulle. Skyl salaten og hak cornichoner og bladselleri. Skær æblet i tern og vend dem i citronsaft. Pisk eddike, vand og olivenolie sammen og smuldr osten i. Pisk dressingen cremet og smag til med salt og peber. Bland salaten med cornichoner, æble og bacon og anret den i portionsskåle. Dryp dressingen over, pynt med sprøde croutoner og server.
Madopskrift: Kristina Marckmann
JEG ELSKER MORMORMAD
Er du også vild med mormormad? Så vær med i Familie Journals mormormad-fællesskab på facebook.
Se mere her
Find flere opskrifter her...
Kartoffelpande med bacon
Hønsesalat med bacon
Sellerisuppe med sprød bacon
Køkkenudstyr - til den bedste pris
Kender du kogebogen? Klik her...
Masser af gode køkkenting i Familie Journal Shop (link fjernet)