Opskrifter
Svampesuppe
Lørdag, 28. februar 2009af Redaktion
(4 pers.)1 løg400 g rensede blandede svampe1 fed hvidløg15 g smør1 spsk. mel1 l hønse- el. kalvebouillon2 dl flødeCitronsaftSalt, peber PyntHakket
![](https://imgix.familiejournal.dk/media/b0380b34e8dc4afe9cc95558ee7254d8.jpg?auto=format,compress&fit=crop&ar=320:180&crop=faces,entropy)
(4 pers.)
1 løg
400 g rensede blandede svampe
1 fed hvidløg
15 g smør
1 spsk. mel
1 l hønse- el. kalvebouillon
2 dl fløde
Citronsaft
Salt, peber
Pynt
Hakket persille
Pil og hak løget. Hak svampene groft, og svits dem i smørret ca. 10 min. sammen med løget. Drys mel over, og spæd med bouillon. Kog suppen 20 min. under låg. Purer i blender eller med stavblender i gryden. Hæld fløden i, og varm suppen op. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Tip
Svampesmagen kan forstærkes med 10-15 g tørrede svampe udblødt i lidt vand. Brug også vandet, men undgå bundfaldet.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Flere gode supper...
Minestronesuppe
Kold grønærtesuppe
Suppe med urter og boller
Skaldyrssuppe med ærtercreme