Jomfruhummer med spidskål og svampe
Opskrift på jomfruhummer med spidskål og svampe
(4 pers. - let frokost eller forret)
12 jomfruhummere
Salt og peber
3 spsk. olivenolie
200 g spidskål
1 usprøjtet citron
50 g parmesanost
200 g svampemix eller østershatte
30 g smør
1 fed hvidløg
3 kviste timian
2 æbler
5 kviste bredbladet persille
Tilbehør
Flutes
[Overskrift]
Baileys-is Karrysuppe med kylling KopkagerFremgangsmåde til jomfruhummere med tilbehør
Flæk jomfruhummerne og fjern tarmen (lille sort streng langs ryggen). Læg de flækkede hummere i et stort ildfast fad og dryp med salt og peber og dryp med olivenolie. Lad dem trække i 10 min.
Rens spidskålen og snit den fint. Kram den med 1 tsk. groft salt, revet skal af citron og lad den stå 5 min. Hak parmesanosten fint og vend den i kålen.
Rens svampene, skær dem i skiver og steg dem i smør på varm pande i 5 min. Pil og hak hvidløg og timian og kom begge dele op til svampene. Steg videre i 5 min. ved medium varme.
Rens og udkern æblerne og skær dem i både. Pres den revne citron over æblerne. Skyl og hak persillen og vend persillen i æblerne.
Sæt hummerne under grill i ovnen i 6-8 min., til kødet er lige blevet fast i overfladen. Anret dem varme med en skefuld kål, de stegte svampe og en skefuld æblesalat.
TIP: Andre former for kål kan tilberedes på samme måde, især de spændstige kåltyper som hvidkål, savojkål, blomkål eller broccoli, hvor de to sidstnævne så deles i småtskårne buketter.