Opskrifter

Citronmousse med frugtsalat

Tirsdag, 2. september 2008af Redaktion
(4 pers.)1½ blad husblas2 pasteuriserede æggehvider75 g sukker½ spsk. reven citronskal2 spsk. citronsaft1½ dl piskeflødeFrugtsalat: 1 mango½ ananas1

(4 pers.)

1½ blad husblas
2 pasteuriserede æggehvider
75 g sukker
½ spsk. reven citronskal
2 spsk. citronsaft
1½ dl piskefløde

Frugtsalat:
1 mango
½ ananas
1 papaya
2 spsk. sukker
½ dl vand
Reven skal af ½ lime + 1 spsk. saft


Læg husblassen i blød i koldt vand. Pisk æggehviderne, til de begynder at skumme. Pisk sukkeret i lidt ad gangen og pisk, til hviderne er faste og blanke. Tilsæt citronskal og -saft. Pisk fløden stiv og vend den i. Tryk vandet af husblassen og smelt den i mikroovn eller over vandbad sammen med lidt af moussen. Hæld det i den kolde mousse og bland det hurtigt. Stilles koldt mindst 2 timer, gerne til næste dag.

Påskesalat: Kog sukker og vand op. Køl det af og tilsæt lime. Skræl frugten og skær den i små tern. Bland lagen med lime og frugt og lad det stå et par timer. Læg frugtsalaten på 4 tallerkner. Form æg af moussen ved hjælp af 2 fugtige skeer og læg dem på salaten.

Opskrift: Anne Skovgaard-Petersen