Nem appelsinmarmelade - en nyfortolket Hüttemeier-klassiker
Ingredienser til nem appelsinmarmelade
12 små tyndskallede appelsiner
2 citroner
1 l kogende vand
1½ kg sukker
1 tsk. citronsyre
Fremgangsmåde til nem appelsinmarmelade
Skyl appelsiner og citroner og skær dem hver i 8 både. Skær bådene i tynde skiver og læg dem i en gryde.
Hæld det kogende vand over og lad dem trække under låg et par timer.
Kog appelsin- og citronstykkerne i 30 min. under låg og lad dem trække til næste dag.
Kog op med sukkeret og lad det koge uden låg i en lille time.
Rør citronsyren ud i 3 skefulde vand og kom det i marmeladen, når den ikke længere er i kog.
Hæld marmeladen på skoldede og Atamonskyllede glas og opbevar dem koldt.
Appelsinmarmelade i en klasse for sig
Denne appelsinmarmelade er bestemt i en klasse for sig selv og er god både på brødet og som fyld i bagværk, fordi den ikke flyder ud, men holder konsistensen.
- Ingredienserne følger originalopskriften, men jeg har valgt at skære lidt ned på tilberedningstiden, da smagen fint træder frem selv med kortere trækketid, siger madskribent Kristina Miechels om denne Kirsten Hüttemeier-klassiker.
Flere gode marmelader ...
Citronmarmelade
Sharon marmelade
Nektarin-marmelade med pinjekerner
Solbærgelemarmelade